N.Gy. + 3 fő

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 22., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.30/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2018 nyara és 2019 januárja között az I. rendű vádlott – megbízója utasítására – legalább 5 liter Gina fantázia nevű folyadékot adott el a III. rendű vádlottnak. Ugyanebben az időszakban az I. rendű vádlott 25 literes kannákban, egy istállóban kialakított szobában tárolt legalább 160 liter kábítószert, szintén a megbízója utasítására.

Közben 2018 decemberében az I. rendű vádlott 20 ml Ginát adott el a II. rendű vádlottnak. 2019. január 18-án, a felek közti üzletkötést követően a rendőrség elfogta az I. rendű vádlottat, akitől készpénzt foglaltak le. Később a rejtekhelyéül szolgáló istálló átkutatását követően a műanyag kannákban tárolt Ginát is megtalálták, a férfi szervezetéből pedig kábítószert mutattak ki.

2015 és 2018 között a II. rendű vádlott több személynek értékesített kokaint és kannabiszt. Otthonát egy adás-vételt követően 2018. november 9-én kutatta át a hatóság – a nyomozók az ingatlanban különböző kábítószereket és azok előállítására szolgáló eszközöket foglaltak le. 2019. november 18-án a rendőrök ismét intézkedtek a férfival szemben, aki mindkét elfogását megelőzően kábítószert fogyasztott.

 2017 és 2019 között a III. rendű vádlott legkevesebb 10 liter Gina fantázianevű kábítószert vásárolt. Ebből fogyasztott is, de nagyobb részt továbbértékesítette. 2019. január 17-én a terhelt épp a IV. rendű vádlottnak adott el kábítószert, amikor a rendőrök intézkedtek velük szemben. Ezt követően a nyomozók átkutatták a III. rendű vádlott otthonát, ahol kábítószereket foglaltak le, továbbá a férfi szervezetéből kábítószert mutattak ki.

Szintén kábítószerek vásárlásával és továbbértékesítésével foglalkozott a IV. rendű vádlott is, aki új pszichoaktív anyagnak minősülő kristály fantázia nevű vegyületet adott el több személynek, köztük a III. rendű vádlottnak. Otthonát 2019. január 17-én kutatták át a rendőrök. Ennek során különböző kábítószereket foglaltak le a nyomozók a férfitól, aki az elfogását megelőzően kábítószert fogyasztott.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – tanúkihallgatás várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen