P.E.

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 3., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
15.B.6/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az egyik sértettet régebb óta ismerte a vádlott – gyakran italoztak együtt –, ellenben a másik sértettet csak látásból ismerte. Mindhárom férfi hajléktalan jellegű életmódot folytatott, időnként szívességi és önkényes alapon költöztek be egy nyaraló-övezetbe.

2020 nyarán a két sértett egy budaörsi hétvégi házban lakott. Augusztus közepén az egyik férfi 30.000 forintot vett föl a nyugdíjából, a készpénzt pedig egy hi-fi lejátszó tetején tartotta. 2020. augusztus 21-én a vádlott ittas állapotban érkezett meg a sértettekhez. Amikor bement hozzájuk, italt, pénzt és cigarettát követelt tőlük. Miután kávéval és cigarettával is megkínálták, a férfi távozott az ingatlanból. Néhány perccel később azonban a terhelt egy bárdszerű eszközzel tért vissza és az ott lakó két sértettet életveszélyesen megfenyegette, majd ismét pénzt követelt tőlük. Ezt követően mindkettőjüket testszerte bántalmazta a bárd lapjával, amely miatt az egyik férfi 8 napon belül, míg fiatalabb társa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a földre esett és elvesztette az eszméletét. Nála a súlyosabb – közvetlen életveszélyes állapothoz vezető, vagy halált okozó – sérülés kialakulásának elmaradása a sértett védekezésének köszönhető.

Amikor lakótársa összeesett, a könnyebb sérüléseket szenvedő sértett 4000 forintot adott a vádlottnak, aki a bárddal ráütött és tönkretette a hi-fi lejátszót, majd magával vitte az eszközön lévő 30.000 forintot.

Ekkor érkezett a helyszínre egy negyedik férfi, aki a terheltnél lakott. Amíg ő nyugtatni próbálta az ittas rendbontót, a magánál lévő sértett a központi segélyhívón értesítette a hatóságot.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – tanúkihallgatás várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen