R. Zs. Cs. + 6 fő

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 20., péntek 13.30
Ügy tárgya: 
Aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
10.B.97/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Öt vádlott rokoni kapcsolatban áll egymással, ők a további két vádlottat alkalmi munkákkal szokták megbízni. A sértett és a családi viszonyban álló vádlottak között korábban is akadtak nézeteltérések, amelyek miatt már több büntetőeljárás indult.

2018. május 26-án a vádlottak egy közös italozást követően autókkal, a forgalomban egymást követve indultak útnak. Amikor a II. rendű vádlott észrevette a szintén kocsival közlekedő sértettet, szándékosan nekikormányozta a járművét a sértett autójának. Emiatt a vádlott kocsija irányíthatatlanná vált és egy árokba csúszott, míg a sértett autója lelassult, de tovább haladt. Ekkor az I. rendű vádlott kormányozta neki a járművét a sértett kocsijának, ami félig egy árokba borult úgy, hogy az ajtajait nem lehetett kinyitni, így a sértett nem tudott kijutni az utastérből. Rögtön ezután az I. rendű vádlott egy kardot vett magához, az eltorlaszolt autóhoz ment, majd az egyik lehúzott ablakon keresztül szúró és vágó mozdulatokat tett a sértett felé, akit életveszélyesen megfenyegetett. Ugyanígy tett a II. rendű vádlott is, aki hasonló módon támadta meg az autója fogságába esett sértettet – mindketten szúrt és vágott sérüléseket okoztak a férfinak. Nem sokkal később a III. rendű vádlott is a helyszínre ért és egy gumilövedék kilövésére alkalmas pisztollyal többször rálőtt a sértettre, akinek a hátát négyszer eltalálta. Mindeközben a sértett autójában a többi négy vádlott ütőeszközökkel okozott komoly károkat.

Amikor a történteket észlelő járókelők a rendőrség értesítését helyezték kilátásba, a támadók abbahagyták a sértett bántalmazását és kocsijának rongálását, de távozásuk előtt az I. rendű vádlott még életveszélyesen megfenyegette a sértettet.

Bár a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetés módja, körülményei és előzményei alapján a vádlottak a férfi életének kioltására törekedtek.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – tanúkihallgatás várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen