S.O.

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 4., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
21.B.55/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
VII. emeleti tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Miután az interneten keresztül megismerkedtek egymással, 2018 nyarán a vádlott és a sértett összeházasodtak. Összeköltözésüket követően – főleg a vádlott féltékenysége miatt – rendszeressé váltak köztük a veszekedések, a viták pedig alkalmanként tettlegességig fajultak. Előfordult, hogy a sértett arcon ütötte vagy testszerte bántalmazta a vádlottat.

2019. július 4-én a vádlott telefonon közölte az anyósával, hogy ha a férje újra kezet emel rá, akkor elköltözik otthonról és szíven szúrja a sértettet.

Néhány nappal később a sértett az ágyban fekve tévézett, amikor a vádlott hazaért a munkából és alsóneműre vetkőzött. Ekkor a páros beszélgetni kezdett egymással, de rövid időn belül vita alakult ki köztük. Ennek során a sértett arra szólította fel a vádlottat, hogy költözzön el, majd megragadta a nő karját, kivezette a lépcsőházba és kizárta őt a lakásból. Amikor az alsóruhában lévő vádlott dörömbölni kezdett az ajtón, a férje beengedte, de ismét közölte vele, hogy költözzön el.

Ekkor a nő a nappaliba ment és elkezdte táskákba pakolni a ruháit, majd egy előzőleg elrejtett késsel a férjéhez lépett és életveszélyes fenyegetést kiabálva a sértett felé szúrt. Amikor a férfi észrevette felesége mozdulatát, a kezét védekezésképp maga elé emelte, így a szúrás a csuklóját érte. A felesége ismét rátámadt és mellkason szúrta, illetve megvágta őt. Védekezésképp a sértett megütötte az asszonyt, aki felhagyott a további támadással. Ezt kihasználva a férfi telefonon értesítette az édesanyját, akit arra kért, hogy hívjon segítséget.

Az eset következtében a vádlott és a sértett is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen